„Aşteptînd Crăciunul“, cu Grigore Leşe

Mîine, eveniment cultural de excepţie, la Davila:

„Aşteptînd Crăciunul“, cu Grigore Leşe

 

 În aşteptarea Craciunului, Grigore Leşe şi Maria Răducanu au pregătit un eveniment cultural de excepţie, care va a­vea loc mîine la Teatrul Al. Davila din Piteşti, la ora 19.30. Este vorba de concertul „Aşteptînd Crăciunul“.

Grigore Leşe este doctor în muzică cu calificativul „Summa cum Laudae“, doctor „Honoris Causa“ al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, realizator de emisiuni radio şi TV, fiind distins pentru activitatea artistică cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Cele mai frumoase colinde

Vocea Mariei Răducanu, una dintre cele mai surprinzătoare din lume, este un instrument al sufletului. „Ne pregătim să trecem într-o nouă stare. Anul e gata să zboare în adîncul cerului. De cînd sînt lumea şi pămîntul, la sfîrşit şi început de an, se cîntă imnuri de laudă în cinstea timpului, care moare şi învie. La noi, e întruchipat în măşti precum capra, ursul, cerbul. E invocat în forme străvechi de colinde sub formă de leu, bour, dupa cum se învîrte soarele prin zodiac. Colindele se scandează ca să nu se uite. Sînt cele mai vechi cîntece ale omenirii, le-au ctitorit zeii. Colindătorii se rotesc, se reîntorc, retrăiesc calea strămoşilor, ajutaţi de timp şi de cei doi copii ai săi, Soarele şi Luna. Împreună cu Maria Răducanu vom crea starea de sărbătoare, de început de timp şi de lume. Împreună cu dumneavoastră, ne vom reaminti cele mai frumoase colinde şi vom învăţa altele noi, dar atît de vechi totodată, ne vom bucura şi ne vom înălţa sufletele pînă la cer, aşteptînd Crăciunul“, a spus maestrul Grigore Leşe.
Preţul biletului e 60 lei sau 80 lei, în funcţie de loc. Fondurile vor fi folosite în cam­­paniile de preve­nire a consumului de droguri în rîndul tinerilor.

Sursa: curier.ro